De voldelige piger

de_voldelige_pigerHer på det sidste har der været en del fokus på piger, der samles i grupper og bander, og udøver vold og kriminalitet, og de har på det seneste skabt store nyhedsoverskifter.

Den seneste nyhed er, at en 16 årig pige blev mishandlet i et offentlige toilet i Herning busterminal. Pigen blev udsat for 1 times mishandling, hvor hun blev brændt med cigaretter, fik klippet hår, klædt af og andre ydmygende ting. Bag disse ydmygelser stod ikke mindre end 5 andre piger mellem 13 -15 år.

Hvem er de piger?
Jeg tror på, at de voldige piger stammer fra nogle socialt belastede familier. Ved at finde sammen og danne grupper og bander, skaber de respekt omkring sig selv og dermed for hinanden.

Hvis man kommer fra en familie, hvor arbejdsløshed, misbrug, svigt, vold er en almindelig ting, så vil det medføre store konsekvenser for både pigernes og drengenes liv, hvor man som andre unge ikke får den nødvendige kærlighed, omsorg, opdragelse og forældres tilstedværelse.

Undersøgelser af de voldelige piger viser, at de voldelige piger selv har været udsat for vold, incest, svigt og andre ting i barndommen, som har været forårsaget til udviklingen af en subkultur. [http://www.bupl.dk/internet/BoernogUnge.nsf/0/31A5E11D4223102FC1256CD20035EB34?opendocument]

Volden er blevet en identitet, en måde at skabe respekt og magt på gaden. Det handler om opmærksomhed, og om ikke at blive ignoreret i samfundet. De voldige piger har alvorlige adfærdsproblemer, men set udefra deres baggrund, er det til at forstå, hvorfor deres udvikling gå imod samfundets normer og værdier.

Pigerne finder fællesskabet på gaden, ved at danne sig i grupper, med andre som har den samme baggrund.

Mediernes påvirkning?
Vold blandt unge er generelt voksende. I modsætning til for 10 år siden, er der sket en større vækst af voldelige episoder i Danmark. Faktisk er det steget hele 75% i perioden fra 1996-2006. Det er helt almindelig hverdags nyhed at høre og læse om unge, der bliver overfaldet på gaden en tilfældig aften.

Det er svært at pege hvor al den vold kommer fra. Som før nævnt skyldes noget af det de hjemlige forhold.
Medierne har en oplysningspligt, ligesom jeg har valgt at skrive om denne problemstilling for at belyse problemet til andre. Men mediernes indblanding har også en negativ side, pigerne bliver inspireret af de forskellige overfald/overgreb som foregår rundt i landet, hvor man også har fundet copy-cats. De voldelige piger bliver inspireret af hinandens voldige adfærd og handlinger. Her på det seneste er det også blevet en trend at filme voldshandlingen og udgive det på nettet. Der har været en del debat om voldsvideoer på youtube.com.

Hvad sker der med nutidens ungdom? Dag efter dag kan man læse og høre i medierne om unge, der har begået mord, vold, voldtægt osv. Og aldersgrænsen er faldet til/under 15 år i Danmark, hvad sker der med Danmarks fremtid? er Danmark ved at blive amerikaniseret?

Jeg synes personligt , at det er en meget bekymrende udvikling. Om det er en ny kultur eller adfærd de udsatte/ de voldelige unge er begyndt at danne, er svært at sige, men en ting er sikkert, at volden blandt de unge er steget/stiger markant.

Om Kavi

Jeg hedder Kavitha Rajathurai, og er 24 år og blev færdig uddannet som socialrådgiver i januar 2007. Jeg arbejder på Viborg Kommune, Social Indsats.

Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for mange minutter ad gangen. Derfor har jeg alting gang i mange ting. Mit seneste fund er tamilgirls.dk. Her er jeg sammen med Vahini [administrator] og en del andre gået sammen om at skabe et forum for tamilske piger i Danmark (tamilgirls.dk).

En tur forbi cafeen, hjemlig hygge foran fjerneren, højtlydende musik, og biograf tur med veninderne til de diverse tamilske film er nogle af de ting jeg foretager mig. Om sommeren når vejret tillader det, er jeg også ude at rulle.

Udover dette har jeg en stor interesse for tegnefilm, især Disney. Jeg elsker at se animationsfilm, hvilket jeg bruger mange af mine fredagsaftener på.

Som person er jeg meget udadvendt og åben, elsker at møde nye mennesker. Jeg er tit blevet kaldt vandfald, fordi der er mange, der mener at jeg snakker for meget. Jeg kan snakke om alle de ting, der ikke giver mening i min verden, hvilket er næsten alt. Så kan i jo selv regne ud, hvor meget jeg har at sige.

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *