Anmedelse af Boy A

Titel: Boy A

Filmen handler om et kriminelt barn, der resocialiseres i samfundet. Man følger den unge Jack Burridge, som løslades efter at have afsonet sin mange års straf. Han får en værge ved navn Trey og en ny identitet, for at vende tilbage til samfundet for at blive resocialiseret. Filmen kører med flash back, hvor man får et indblik i Jacks fortid i små bidder.

Det fungerer fint for Jack. Han får sig et arbejde, en kæreste, venner osv. Tingene kører for ham, indtil en dag, hans hemmelighed/fortid bliver afsløret.

Baggrund:
Jacks rigtige navn er Eric, og han er barn af en kræft syge mor og far, der er alkoholiker. Der er ingen til at tage sig af Eric, og han bliver mobbet på skolen både af lærer og elever, fordi han ikke laver lektier og ikke har en god hygiejne.

Eric kan ikke li at gå i skole. Til hans u/held møder han en dag en dreng ved navn Philip, som også er i den samme situation. Eric og Phillip bliver gode venner, og fortæller alt til hinanden. Det kommer også frem at Phillip bliver seksuelt misbrugt af storbroren. De to drenge bliver hinandens familie. Begge kommer fra et social belastet hjem med groft omsorgssvigt. I filmen vises der små hændelser, der får en til at reflektere over hvorfor de to drenge er som de er. Klipperne viser, hvordan drengene har taget skade af deres opvækst.

Filmen er ret barsk og viser de efterfølger et barn får ved at blive udsat for omsorgssvigt og misbrug.

Selv om filmen ikke nævner det, så er der en stor lighed mellem en virkelig hændelse fra England (Læs mere om mordet på den 3 årige James: http://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_James_Bulger) og filmen.

Det er en film, der skal ses.

Om Kavi

Jeg hedder Kavitha Rajathurai, og er 24 år og blev færdig uddannet som socialrådgiver i januar 2007. Jeg arbejder på Viborg Kommune, Social Indsats.

Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for mange minutter ad gangen. Derfor har jeg alting gang i mange ting. Mit seneste fund er tamilgirls.dk. Her er jeg sammen med Vahini [administrator] og en del andre gået sammen om at skabe et forum for tamilske piger i Danmark (tamilgirls.dk).

En tur forbi cafeen, hjemlig hygge foran fjerneren, højtlydende musik, og biograf tur med veninderne til de diverse tamilske film er nogle af de ting jeg foretager mig. Om sommeren når vejret tillader det, er jeg også ude at rulle.

Udover dette har jeg en stor interesse for tegnefilm, især Disney. Jeg elsker at se animationsfilm, hvilket jeg bruger mange af mine fredagsaftener på.

Som person er jeg meget udadvendt og åben, elsker at møde nye mennesker. Jeg er tit blevet kaldt vandfald, fordi der er mange, der mener at jeg snakker for meget. Jeg kan snakke om alle de ting, der ikke giver mening i min verden, hvilket er næsten alt. Så kan i jo selv regne ud, hvor meget jeg har at sige.

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *