Besøg på børnehjem (Faith Home) – Indien

Turen til Indien 2008

Det bedste på hele Indien turen var, at vi besøgte et kristent børnehjem. På børnehjemmet var der børn fra helt ned til 3 års alderen til 18 år. Børnehjemmet blev bygget i starten af 70´erne og drives af Amala Sundar Raj og hendes datter Dorthy Arnsson. Der er 200 børn og omkring 15 ansatte på Faith Home.

Børnene bliver bragt på børnehjemmet af politiet, de sociale myndigheder, forældre osv. De skræmmende var at se, hvor mange små børn, der faktisk var på børnehjemmet. Jeg fik oplyst af lederen, at når forældrene til børnene bliver gift for anden gang, så bliver børnene fra de første ægteskab efterladt til sig selv, hvor de fleste af dem ender på børnehjemmet.

Økonomisk klarer børnehjemmet lige på kanten. Den indiske regering støtter ikke børnehjemmet. Jeg fik oplyst, at et svensk fonde ved navn Joy Bell havde tidligere ydet økonomisk støtte, men efter at nogen havde valgt at skrive om at børnehjemmet ikke eksisterede, blev pengene stoppet omgående, hvilket har ramt børnehjemmet hårdt økonomisk. Selv om de havde bedt organisationen om at besøge børnehjemmet, blev det ikke til noget. De var selvfølgelig meget ked af at Joy Bell ikke havde undersøgt sagen til bunds om børnehjemmets eksistens.

Da børnehjemmet er økonomisk presset, tager de ikke længere imod flere efterladte, forældreløse børn, da de i forvejen har svært ved at brødføde og uddanne de børn, der er på børnehjemmet. Ved siden af børnehjemmet er der også bygget en skole til børnene, hvor alle børnene får en skolegang til og med 8. klasse. Kun de dygtigste får lov at læse videre da det koster penge at komme i en anden skole.

Det var både en trist og dejlig oplevelse at se alle de børn, men samtidig får det en til at tænke på hvor godt vi har det her i Danmark. Vi donerede selvfølgelig penge til børnene, og har også lovet at der er lidt mere på vej når de skal fejre jul. Børnene og børnehjemmet har behov for enhver støtte, hvis nogen har lyst.

Faith Home
Mrs. Amala Sundar Raj
Superintendent, Secretary
amala@faithhome.se
No. 13 Ramakrishna Street, Porur
Chennai – 600 16
+9444463218

Om Kavi

Jeg hedder Kavitha Rajathurai, og er 24 år og blev færdig uddannet som socialrådgiver i januar 2007. Jeg arbejder på Viborg Kommune, Social Indsats.

Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for mange minutter ad gangen. Derfor har jeg alting gang i mange ting. Mit seneste fund er tamilgirls.dk. Her er jeg sammen med Vahini [administrator] og en del andre gået sammen om at skabe et forum for tamilske piger i Danmark (tamilgirls.dk).

En tur forbi cafeen, hjemlig hygge foran fjerneren, højtlydende musik, og biograf tur med veninderne til de diverse tamilske film er nogle af de ting jeg foretager mig. Om sommeren når vejret tillader det, er jeg også ude at rulle.

Udover dette har jeg en stor interesse for tegnefilm, især Disney. Jeg elsker at se animationsfilm, hvilket jeg bruger mange af mine fredagsaftener på.

Som person er jeg meget udadvendt og åben, elsker at møde nye mennesker. Jeg er tit blevet kaldt vandfald, fordi der er mange, der mener at jeg snakker for meget. Jeg kan snakke om alle de ting, der ikke giver mening i min verden, hvilket er næsten alt. Så kan i jo selv regne ud, hvor meget jeg har at sige.

Dette indlæg blev udgivet i Rejseoplevelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Besøg på børnehjem (Faith Home) – Indien

  1. Pingback: Turen til Indien - 2008 | Kavitha Rajathurai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *