Sri Lanka – Fra selvstændighed til selvmordsterrorisme

En ny bog om konflikten på Sri Lanka bliver udgivet i dag:

I 2008 er det 60 år siden, at Sri Lanka blev selvstændigt og 25 år siden, at landets etniske borgerkrig startede. Det markerer debuterende forfatter, historiker Mikkel W. Kaagaard, med bogen: Sri Lanka – Fra selvstændighed til selvmordsterrorisme.

Siden borgerkrigens start er over 75.000 mennesker blevet dræbt og over 1 million mennesker drevet på flugt. De primære aktører er Sri Lankas regeringshær og De Tamilske Tigre, som på vegne af landets tamilske mindretal kæmper for en selvstændig tamilsk stat i det nordøstlige Sri Lanka.

De Tamilske Tigre er af bl.a. FBI blevet omtalt som verdens farligste og mest effektive terrororganisation. Medlemmerne af De Tamilske Tigre bærer alle en dødelig mængde cyanid, og flere hundreder af De Tamilske Tigre har begået selvmord frem for at lade sig tage til fange. Samtidig har mere end 200 Tigre udført selvmordsaktioner, der har ødelagt fly og krigsskibe for milliarder, ødelagt landets centralbank og dræbt hundredvis af civile og højtstående politikere som Indiens tidligere premierminister Rajiv Gandhi og Sri Lankas daværende præsident Premadasa.

Men hvad er baggrunden for konflikten? Og hvad driver De Tamilske Tigre?

Det er de centrale spørgsmål, som bogen søger at besvare med grundige analyser, centrale citater, eksempler og klare pointer.

Det er en fortælling om politisk opportunisme, chauvinisme, krænkede menneskerettigheder og kamp om ressourcer som jord, uddannelse, arbejde og magt. Samtidig er bogen et indlæg i den løbende debat om både terrorismens og etniske konflikters årsager.
Mikkel W. Kaagaard er specialestuderende på Institut for Historie og Områdestudier ved Aarhus Universitet. Han har de seneste tre år arbejdet med etniske konflikter, selvmordsterrorisme og menneskerettigheder samt Libanons, Israels og Sri Lankas moderne historie.

Bogen udkommer d. 24. juli, på 25-årsdagen for omfattende anti-tamilske optøjer og lynchninger, som forvandlede en etnisk konflikt til en blodig borgerkrig.

Hvis man skal have fat i bogen, oplyses der endvidere følgende:

Bogen kan købes/bestilles hos boghandlere, og købes i webbutikken hos turbineforlaget.dk eller hos netboghandlere som bogguide.dk, gyldendal.dk og saxo.com.
Vangsgaards, Ryesgade i Århus og Skive Boglade, Adelgade i Skive har bogen på lager. Hos andre boghandlere skal bogen formentlig bestilles.

Sri Lanka – Fra selvstændighed til selvmordsterrorisme / Mikkel W. Kaagaard. Turbine, Århus 2008. 132 sider. Pris 228 kroner.
ISBN 978-87-92208-94-1

http://www.facebook.com/group.php?gid=42813470952

Om Kavi

Jeg hedder Kavitha Rajathurai, og er 24 år og blev færdig uddannet som socialrådgiver i januar 2007. Jeg arbejder på Viborg Kommune, Social Indsats.

Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for mange minutter ad gangen. Derfor har jeg alting gang i mange ting. Mit seneste fund er tamilgirls.dk. Her er jeg sammen med Vahini [administrator] og en del andre gået sammen om at skabe et forum for tamilske piger i Danmark (tamilgirls.dk).

En tur forbi cafeen, hjemlig hygge foran fjerneren, højtlydende musik, og biograf tur med veninderne til de diverse tamilske film er nogle af de ting jeg foretager mig. Om sommeren når vejret tillader det, er jeg også ude at rulle.

Udover dette har jeg en stor interesse for tegnefilm, især Disney. Jeg elsker at se animationsfilm, hvilket jeg bruger mange af mine fredagsaftener på.

Som person er jeg meget udadvendt og åben, elsker at møde nye mennesker. Jeg er tit blevet kaldt vandfald, fordi der er mange, der mener at jeg snakker for meget. Jeg kan snakke om alle de ting, der ikke giver mening i min verden, hvilket er næsten alt. Så kan i jo selv regne ud, hvor meget jeg har at sige.

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Sri Lanka – Fra selvstændighed til selvmordsterrorisme

  1. Mathi skriver:

    Hvor blev min bog af? Du sagde at jeg fik den som gave, og havde bestilt den. Nu er der gået 2 måneder???

    /mathi

  2. kavitha skriver:

    Ups det havde jeg glemt alt om. Jeg bestiller den i aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *