Tamilsk vækkelse i Danmark

Jeg faldt over denne artikel på nettet, fra den 2. juli 2008. Selv om den er lidt ”gammel” synes jeg, at det er meget interessant at der er 700 tamiler i DK, der har konverteret til kristendommen. Det er faktisk mange, når man tænker over at der kun bor 12.000 tamiler i Danmark. Hovedparten af de konverterede er hinduer.

Jeg er der selv hinduer, og er derfor meget nysgerrig efter at vide, hvorfor man som hindu vælger at konvertere? Jeg har altid opfattet hinduismen som en rolig og fri religion (selv om mit kendskab er ret minimal). Jeg kan rolig sige at jeg en smule overrasket.

Hvorfor vælger man egentlig at skrifte religion?

Tamilsk vækkelse i Danmark
Omkring 700 tamiler er blevet kristne, siden de kom til Danmark.

Ca. 700 tamiler er blevet evangeliske kristne, siden de kom til Danmark – hovedparten fra en hinduistisk baggrund, fortæller Hans Henrik Lund fra Kirkernes Integrations Tjeneste i Baptist.dk.
Det er faktisk lidt af en vækkelse, tilføjer han.
Og derfor har Baptistkirken inviteret en tamilsk præst og teolog til Danmark.
Da hovedparten havde en hinduistisk baggrund før de blev kristne, er der brug for grundlæggende undervisning i kristendom, siger Lund.
Der er i alt 16 tamilske menighedsgrupper i Danmark – tre af dem mødes i baptistkirker i Svendborg, Holbæk og Holstebro. Der er 12.000 tamiler i Danmark.

http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=13187

Om Kavi

Jeg hedder Kavitha Rajathurai, og er 24 år og blev færdig uddannet som socialrådgiver i januar 2007. Jeg arbejder på Viborg Kommune, Social Indsats.

Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for mange minutter ad gangen. Derfor har jeg alting gang i mange ting. Mit seneste fund er tamilgirls.dk. Her er jeg sammen med Vahini [administrator] og en del andre gået sammen om at skabe et forum for tamilske piger i Danmark (tamilgirls.dk).

En tur forbi cafeen, hjemlig hygge foran fjerneren, højtlydende musik, og biograf tur med veninderne til de diverse tamilske film er nogle af de ting jeg foretager mig. Om sommeren når vejret tillader det, er jeg også ude at rulle.

Udover dette har jeg en stor interesse for tegnefilm, især Disney. Jeg elsker at se animationsfilm, hvilket jeg bruger mange af mine fredagsaftener på.

Som person er jeg meget udadvendt og åben, elsker at møde nye mennesker. Jeg er tit blevet kaldt vandfald, fordi der er mange, der mener at jeg snakker for meget. Jeg kan snakke om alle de ting, der ikke giver mening i min verden, hvilket er næsten alt. Så kan i jo selv regne ud, hvor meget jeg har at sige.

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *