Beskyt dig mod solen

la-roche-posay-anthelios-velvety-milkDet er vigtigt, at man bruger solcreme, også selv om man er brun i huden. På Sri Lanka har vi ikke behov for at beskytte os mod solen, fordi solstrålingen på Sri Lanka er anderledes end den vi har i DK. Solstrålingen er faktisk meget kraftige her i vesten. Selv om tamiler, eller personer med mørk hud er mindre følsomme for solen, er det ikke ensbetydende med at vi ikke kan tage skade af solstrålingen eks. i form af soleksem, solskoldning, risiko for udvikling af hudkræft mm.

Jeg lider selv af soleksemen, hvor jeg får pigmentændringer på ansigtet. Jeg har været til hudlægen, hvor jeg har fået at vide, at jeg skulle sørge for at beskytte mig mod solen, og blev anbefalet at bruge godt med solcreme. Dette råd har jeg taget til mig, og bruger dagligt en faktor 30, sol/dagcreme fra Aleo Vera. Hvis det er meget varmt eller jeg er ude og rejse, bruger jeg faktor 50. Et mærke som hedder Anthelios, La Roche-Posay, som min hudlæge anbefalede. Det skulle være et af det bedste mærke på markedet. Hvis man ikke har de store viden om solcreme, så kontakt apoteket, som kan råde og vejlede.

Er par gode råd:

 • Smør solcreme før du går ud
 • Vælg solcreme som passer til din hud
 • Undgå solen i de timer, hvor risikoen er større for at få solskader -mellem kl. 12:00 – 15:00
 • Det er ikke nok med at bruge solcreme for at beskytte sig, man skal også tage de nævnte forholdsregler, når man er ude i solen. Selvom vi tamile tit tænker at vi er vant til solen og vi ikke har behov for at beskytte, så er det værd at huske på, at vi har at gøre med en “anden sol” her 🙂

  Om Kavi

  Jeg hedder Kavitha Rajathurai, og er 24 år og blev færdig uddannet som socialrådgiver i januar 2007. Jeg arbejder på Viborg Kommune, Social Indsats.

  Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for mange minutter ad gangen. Derfor har jeg alting gang i mange ting. Mit seneste fund er tamilgirls.dk. Her er jeg sammen med Vahini [administrator] og en del andre gået sammen om at skabe et forum for tamilske piger i Danmark (tamilgirls.dk).

  En tur forbi cafeen, hjemlig hygge foran fjerneren, højtlydende musik, og biograf tur med veninderne til de diverse tamilske film er nogle af de ting jeg foretager mig. Om sommeren når vejret tillader det, er jeg også ude at rulle.

  Udover dette har jeg en stor interesse for tegnefilm, især Disney. Jeg elsker at se animationsfilm, hvilket jeg bruger mange af mine fredagsaftener på.

  Som person er jeg meget udadvendt og åben, elsker at møde nye mennesker. Jeg er tit blevet kaldt vandfald, fordi der er mange, der mener at jeg snakker for meget. Jeg kan snakke om alle de ting, der ikke giver mening i min verden, hvilket er næsten alt. Så kan i jo selv regne ud, hvor meget jeg har at sige.

  Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *