Tamiler og guld?

Jeg er en af de typer, der næsten aldrig bærer guldsmykker. Da jeg var mindre, tvang min mor både mine søskende og mig til at bære guld. Vi havde ikke smykker på i dagligdagen, men vi skulle bære guldsmykker, når vi var blandt andre tamiler såsom til tamilske arrangementer: konfirmation, bryllup, tempel lign. Jeg har aldrig forstået meningen med, hvorfor man skulle vise sig på denne måde.

Nu skal I høre om mine 2 pinlige oplevelser, jeg har haft med 2 forskellige tamilske kvinder:

For et stykke siden, deltog jeg i et mini bryllup, hvor der kun var tamiler. Det blev holdt på en hverdag, og jeg havde været på arbejde. Jeg skyndte mig hjem og skiftede til en panjabi, og derefter kørte vi ud til der, hvor ceremonien fandt sted. Jeg ankom til stedet, og ved døren, løb jeg ind i en kvindelig bekendt, som jeg havde kendt noget tid. Denne kvinde ser op og ned på mig, som om jeg var nøgen. Jeg når ikke engang at komme ind, spørger kvinden mig, hvorfor jeg ikke havde guld smykker på, når jeg nu vidste, at jeg skulle være blandt tamiler?

Jeg blev fornærmet over spørgsmålet, men valgte at svare hende pænt, ved at fortælle at jeg ikke kunne lide at gå med guldsmykker, og havde derfor valgt at ikke at bære smykker.

Hun trak mig hurtigt ind i et værelse, og fandt en necklace (halskæde) op af smykkekassen, der lå i hendes taske og vil have at jeg skulle bære den. Jeg skyndte mig at takke nej, og havde travlt med at komme ud af værelset. Jeg ved, at hun ikke mente noget ondt, udover at hun ikke ville have at de fremmede gæster skulle se mig uden guld.

Ikke nok med det, hørte jeg et par dage senere fra en af gæsterne, som også deltog i ceremonien, at brudens far havde spurgt ind til, hvorfor jeg ikke bar smykker. Det skal dog siges at jeg intet kender til bruden, eller brudens far eller dennes familie, men åbenbart havde jeg fanget den ældre herres opmærksomhed, fordi der ikke var noget bling bling omkring min hals.

Endnu en pinlig historie jeg har oplevet:

For et par år siden blev min veninde gift, og var i den forbindelse til bryllup, hvor der var en del tamiler med. Der løb jeg også ind i en kvinde, som jeg tidligere har boet i den samme by med. Så hun vidste i hvertfald hvem jeg var og hvem min mor var. Denne dame kom og hilste pænt på mig, hvorefter hun hviskede i mine øre, om min mor ikke havde efterladt guld til hendes pigebørn?

Helt ærligt, hvad skal man svare sådan en kvinde?

Jeg ved godt at guld blandt tamiler er et symbol på rigdom og status, at på Sri Lanka investerede man i guld, da man så det som en god investering. Men helt ærlig. At lige frem skulle i gennem sådan en gang “chikane” er lige i overkanten. Jeg har ikke noget i mod de folk, der bærer guld. Folk skal selv bestemme hvad de vil være, og jeg håber at folk også får forståelse for andre, der ikke gider bære guld eller investere guld.

Om Kavi

Jeg hedder Kavitha Rajathurai, og er 24 år og blev færdig uddannet som socialrådgiver i januar 2007. Jeg arbejder på Viborg Kommune, Social Indsats.

Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for mange minutter ad gangen. Derfor har jeg alting gang i mange ting. Mit seneste fund er tamilgirls.dk. Her er jeg sammen med Vahini [administrator] og en del andre gået sammen om at skabe et forum for tamilske piger i Danmark (tamilgirls.dk).

En tur forbi cafeen, hjemlig hygge foran fjerneren, højtlydende musik, og biograf tur med veninderne til de diverse tamilske film er nogle af de ting jeg foretager mig. Om sommeren når vejret tillader det, er jeg også ude at rulle.

Udover dette har jeg en stor interesse for tegnefilm, især Disney. Jeg elsker at se animationsfilm, hvilket jeg bruger mange af mine fredagsaftener på.

Som person er jeg meget udadvendt og åben, elsker at møde nye mennesker. Jeg er tit blevet kaldt vandfald, fordi der er mange, der mener at jeg snakker for meget. Jeg kan snakke om alle de ting, der ikke giver mening i min verden, hvilket er næsten alt. Så kan i jo selv regne ud, hvor meget jeg har at sige.

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *