Hvorfor må enker ikke bære thaali?

Jeg synes, at det er grotesk at kvinder skal afgive deres thaali, når ægtemanden dør. Thaali har en stor betydning hos kvinder. Thaali gives til kvinden af ægtemanden, som et symbol på hans kærlighed og respekt for ægteskabet. Men når ægtemanden dør, bliver kvinden frataget retten til at bære thaali. De ældre tamiler siger, at grunden til at kvinden ikke må bære thaali, er fordi at grundlaget for at bære thaali ikke længere eksistere, når manden afgår ved døden.

Til selve begravelsen skal kvinden give afkald på sin thaali, som en del af de hinduistiske begravelses ceremoni. Hvis enken ikke selv aflevere thaali, bliver hun tvunget til at tage thaalien af. Jeg var til en begravelse, hvor kvinden måtte lægge sin thaali i kisten sammen med hendes afdøde mand. Jeg har også oplevet til en anden begravelse, hvor det udviklede sig dramatisk, da enken nægtede at afgive sin thaali. Det endte med at hyggetanterne holdte fast om enken, og rev thaalien af fra hendes hals.

Min holdning er, at det er noget forfærdeligt noget. Den ene ting er, at kvinden mister ægtemanden, og ikke nok med det, mister hun også den dyrebareste gave, som ægtemanden har givet. Jeg synes, at kvinderne skal have muligheden for selv at give afkald på deres thaali, og enken skal ikke tvinges, fordi hun mister ægtemanden.

Hvad er jeres holdning? synes I at det er ok at enkerne får revet deres thaali af til begravelsen?

Om Kavi

Jeg hedder Kavitha Rajathurai, og er 24 år og blev færdig uddannet som socialrådgiver i januar 2007. Jeg arbejder på Viborg Kommune, Social Indsats.

Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for mange minutter ad gangen. Derfor har jeg alting gang i mange ting. Mit seneste fund er tamilgirls.dk. Her er jeg sammen med Vahini [administrator] og en del andre gået sammen om at skabe et forum for tamilske piger i Danmark (tamilgirls.dk).

En tur forbi cafeen, hjemlig hygge foran fjerneren, højtlydende musik, og biograf tur med veninderne til de diverse tamilske film er nogle af de ting jeg foretager mig. Om sommeren når vejret tillader det, er jeg også ude at rulle.

Udover dette har jeg en stor interesse for tegnefilm, især Disney. Jeg elsker at se animationsfilm, hvilket jeg bruger mange af mine fredagsaftener på.

Som person er jeg meget udadvendt og åben, elsker at møde nye mennesker. Jeg er tit blevet kaldt vandfald, fordi der er mange, der mener at jeg snakker for meget. Jeg kan snakke om alle de ting, der ikke giver mening i min verden, hvilket er næsten alt. Så kan i jo selv regne ud, hvor meget jeg har at sige.

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *