Homoseksuelle, eksisterer de i det tamilske samfund?

homoJeg har valgt, at skrive en kort indlæg om et emne, som jeg ikke har den store viden eller kendskab til. Det er af rent nysgerrighed jeg skriver dette. Måske burde jeg have holdt mig fra emnet, men jeg kunne ikke lade være. Det kan også være mange, der tænker: Hvad roder dog pigebarnet sig ud i? Det ved jeg faktisk heller ikke. Jeg lader mig blive styret af nysgerrigheden.

Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt til jeres holdninger og meninger omkring homoseksualitet i det tamilske samfund.

Jeg er interesseret i at vide, hvordan denne gruppe lever og fungerer i det tamilske samfund. Personligt kender jeg ikke nogen homoseksuelle, men har dog hørt en smule sladder om at de også eksister i det tamilske samfund. Da dette er et tabu emne i det tamilske samfund, er det et emne som man ikke tør diskuter åbent eller højt om.

Jeg har funderet over, hvad det vil sige at være homoseksuel? Især i det tamilske samfund, hvor vi har en bestemt måde at leve på, da vi er fastlagt i de gamle traditioner og normer. Jeg har aldrig diskuteret dette emne med andre tamiler før, har så valgt at skrive her for at frembringe diskussion omkring emnet. Jo mere jeg tænker over homoseksuelle, jo mere nysgerrig bliver jeg for at vide hvordan de lever.

Jeg kan fortælle jer en lille kort historie. Da jeg gik i folkeskolen, fremlagde jeg i forbindelse med projektuge omkring Sri Lanka og tamilernes levevilkår. I denne anledning blev der stillet et spørgsmål omkring homoseksuelles levevilkår på Sri Lanka. Hvilket jeg intet anede om på daværende tidspunkt, jeg troede faktisk på at der ikke eksisterede homoseksuelle på Sri Lanka. Derfor var mit svar til klassen meget kort og enkelt, Jeg sagde at der ikke eksisterede homoseksuelle på Sri Lanka, fordi at homoseksualitet ikke var tilladt i vores samfund. Grunden til dette svar var simpelthen mangel på viden, det er ikke fordi at min viden omkring homoseksuelle i det tamilske samfund er blevet større eller bedre siden folkeskolen, men dog er min nysgerrighed blevet større der hige efter at vide hvordan homoseksuelle klarer sig i vores samfund.

Nu hvor jeg tænker tilbage, er jeg ked af at have givet et dumt svar, jeg har benægtet deres eksistens hvilket er diskriminerende. Men hvor i verden skal man få kendskab til at de eksisterer på Sri Lanka, min mor har aldrig nævnt det for mig, der er ingen der har nævnt eller snakket om homoseksuelle. Hvorfor skal de holdes skjul, når man ved de eksister?

Jeg har hørt/læst om ung singalesisk forfatter ved navn Shyam Selvadurai, har skrevet bogen ”En sjov dreng” hvor han fortæller om hans liv som homoseksuelle og hvilket problemer dette har medført, han har valgt at træde offentlig frem og være åben omkring hans seksualitet. Og er blevet forbillede for mange unge rundt i verden.

Bogen er værd at læse, har dog ikke selv fået læst den, men har hørt positive udtalelse omkring bogen.

Der findes tamilske unge derud, som ikke tør at være åben omkring deres seksualitet, på grund af den modstand og fordomme de kan risikere at blive mødt i vores samfund, hvilket har en stor konsekvens for dem senere i livet.

Jeg har ingen fordomme over homoseksuelle og ser ikke homoseksualitet som et problem. Jeg har lært at respekter og acceptere andre mennesker som det er.

Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad jeres holdning omkring dette tabulagte emne er? Om I kender nogen tamilske homoseksuelle? Hvad er jeres generations holdning omkring homoseksualitet?

Hvad vil I gøre, hvis en af jeres tamilske ven/veninde fortalte at vedkommende var homoseksuel? Er det ok at være homoseksuel, vil de blive accepteret i samfundet? Bliver man udstødt hvis man er homoseksuel, er det imod vores religion? Hmm ja, jeg kan blive ved med at skrive alle de spørgsmål, der dukker op i min lille hjerne.

Om Kavi

Jeg hedder Kavitha Rajathurai, og er 24 år og blev færdig uddannet som socialrådgiver i januar 2007. Jeg arbejder på Viborg Kommune, Social Indsats.

Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for mange minutter ad gangen. Derfor har jeg alting gang i mange ting. Mit seneste fund er tamilgirls.dk. Her er jeg sammen med Vahini [administrator] og en del andre gået sammen om at skabe et forum for tamilske piger i Danmark (tamilgirls.dk).

En tur forbi cafeen, hjemlig hygge foran fjerneren, højtlydende musik, og biograf tur med veninderne til de diverse tamilske film er nogle af de ting jeg foretager mig. Om sommeren når vejret tillader det, er jeg også ude at rulle.

Udover dette har jeg en stor interesse for tegnefilm, især Disney. Jeg elsker at se animationsfilm, hvilket jeg bruger mange af mine fredagsaftener på.

Som person er jeg meget udadvendt og åben, elsker at møde nye mennesker. Jeg er tit blevet kaldt vandfald, fordi der er mange, der mener at jeg snakker for meget. Jeg kan snakke om alle de ting, der ikke giver mening i min verden, hvilket er næsten alt. Så kan i jo selv regne ud, hvor meget jeg har at sige.

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *